Поверителност и сигурност

www.rosateya.com осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 01 октомври 2015 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

От 25 май 2018г. влиза в сила регламентa за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на абонаментни услуги, www.rosateya.com отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно. Тази политика за поверителност има за цел да предостави информация за това какви лични данни се събират от www.rosateya.com,  с каква цел се събират, как и за какъв период се съхраняват и по какъв начин се защитават.

Вие или Вашият – означава „Вие“ като посетител или като потребител на услуги в www.rosateya.com. Ние, наш или нас означава www.rosateya.com. „Нашият сайт“ означава www.rosateya.com.

КАКЪВ ТИП ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ ОТ ВАС

Всички данни, благодарение на  които може да бъде идентифициран даден потребител или възложител на услуги, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат имейл, имена, номер на мобилен телефон, пощенски адрес, IP адрес и т.н..Постарали сме се максимално да ограничим обема на обработваните от нас данни, като не нарушаваме изискванията на действащото законодателство.

Ние събираме информацията Ви, когато посещавате нашия сайт www.rosateya.com. Това включва информация, предоставена по време на регистрация, за да се абонирате за нашите услуги или да поискате допълнителни услуги. Възможно е да Ви поискаме информация и когато участвате в томбола, промоция, или когато съобщите за проблем с нашия сайт. Ако се свържете с нас чрез имейл, е възможно да запазим копие от тази кореспонденция.
Информацията, която събираме от Вас, може да включва: Вашето име, фамилия, имейл адрес, телефон, както и всякаква информация, която предоставяте доброволно.

Детайли за вашите посещения в сайта ни, включително, но не само, трафик-данни, данни за местоположение и други комуникационни данни, независимо дали това се изисква за нашите собствени платежни цели или по друга причина.

С КАКВА ЦЕЛ СЪБИРАМЕ ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО ДА ЗНАЕТЕ:

Личните данни могат да бъдат обработвани само за конкретни и предварително определени цели.

Ние може да използваме информацията, която събираме от Вас, когато посетите нашия сайт, свържете се с нас чрез контактната форма, направите покупка, отговаряте на проучване или маркетингова комуникация или използвате други функции на сайта за следните цели и по следните начини:

– Да се свържем с Вас след получено запитване от Вас;

– За бързо обработване на транзакциите;

– За осъществяване на продажби на нашите продукти и издаване на финансово- счетоводни документи за същите;

– За изпращане чрез спедиторски фирми на пратките Ви и тяхната обработка;

– За създаване на Ваш профил в нашия сайт за осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на платените ни услуги;

– Да поискаме оценки, отзиви и прегледи на нашите услуги или продукти;

– Да персонализираме качеството Ви на ползване на сайта, като това ни позволява да доставим съдържанието и предлаганите продукти, от които се интересувате най-много;

– Да подобрим уебсайта си, за да Ви обслужваме по-добре;

– Нормално функиониране на сайта ни;

– Да организираме томбола, промоция, проучване, реклами, рекламни съобщения, банери,

– Да организираме друг вид маркетингови кампании;

– Може да използваме информацията Ви, за да рекламираме наши услуги на други уеб сайтове в страната и чужбина;

– За целите на финансово – счетоводните дейности.

 

Гарантираме Ви, че няма да събираме лични данни от вас, от които не се нуждаем.

 

 КАК ЗАЩИТАВАМЕ ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ

 

Ние използваме модерна система за криптиране в някои области, като например клиентски акаунт, формуляр за контакт интернет страница. Предоставената от Вас информация се прехвърля в криптирана форма посредством SSL-протокол (Secure Socket Layer), за да се предотврати злоупотреба с данните от трети лица. Вие ще познаете това, когато видите, че в лентата за статуса на Вашия браузър символът катинар е заключен и адресната лента започва с „https“. Сигурността на данните се съобразява със съответното актуално ниво на технологиите.
Прилагаме различни мерки за сигурност, когато даден потребител направи покупка, въведе информацията си и получи достъп до сайта ни, за да запазим безопасността на Вашата лична информация.
В тази връзка посредством настоящата Политика за поверителност, декларираме, че гарантираме на своите потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. www.rosateya.com защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за контакт и регистрация на потребител в нашия сайт, като това задължение отпада в случай, че клиентът е предоставил неверни данни. www.rosateya.com може да използва личните данни на клиента единствено и само за целите, посочени по-горе в този документ. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

 

ЗА КАКЪВ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ СЪХРАНЯВАМЕ ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ

При покупка от www.rosateya.com на регистрирани потребители, ние съхраняваме Вашите данни докато не прекратите своето участие в предоставяната услуга. За тази цел, ние задържаме имейл адреса, името и фамилията Ви, до момента, до който имате достъп до услугите ни. Данните ви ще бъдат съхранявани в срок от 1 година, след датата когато сте направили покупка за последен път. Можете да прекратите абонамента си самостоятелно по всяко време, като кликнете върху бутона „Unsubscribe/ Oтписване“ в долната част на всеки имейл. Можете също така да изпратите заявка ръчно на имейл адрес info@ rosateya.com, ако желаете да се отпишете и информацията Ви да бъде изтрита завинаги! При покупка от www.rosateya.com на потребители без регистрация /акаунт/ информацията за личните данни се съхранява 1 година.

Вашите данни, които предоставяте от контактната форма се използват за период, докато отговорим изцяло на вашите заявени въпроси.

Как съхраняваме данните Ви?

Съхраняваме Вашите данни на сървър, ситуиран на територията на Република България.

Договори и финансово –счетоводни документи се съхраняват и на хартиен носител.

ОПОВЕСТЯВАНЕ НА ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ

Може да оповестим Вашата лична информация, ако сме длъжни от закона да го направим или ако нарушите нашите Общи Условия . Също така, ако сайтът ни е обединен с друга компания, информацията ви може да бъде прехвърлена на новите собственици, така че те да продължат да продават и поддържат нашите продукти и услуги.

Информацията, която придобиваме използваме за постигане на нашите цели.

Ние не разкриваме, не продаваме и не оторизираме други лица да обработват личните Ви данни, освен ако не е наложително да предоставим информация за вас, по силата на легитимна заявка или разпореждане от оправомощени органи по силата на: Наказателно-процесуалния кодекс, Данъчно-процесуален кодекс, Гражданско-процесуален кодекс, Закон за защита на личните данни, Закон за електронните съобщения и др.

ВАЖНО: Ние не продаваме, не даваме под наем или даваме достъп до Вашата лична информация на трети страни. Приемаме защитата на вашата лична информация много сериозно.

Ползваме „БИСКВИТКИ”

Бисквитките са малки текстови файлове, които се генерират при заявка от Вашия браузър към нас и се съхраняват на устройството Ви. Обикновено целта им е да можем да идентифицираме Вашето устройство и поведението му при посещение на сайтовете ни. Вашата информация, която използваме за маркетингови цели („бисквитки“), се съхранявана при нас, докато не заявите друго.

Има два вида бисквитки – постоянни и временни (сесийни бисквитки).

Сесийните бисквитки се съхраняват временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия Сайт, но се изтриват в момента, в който затворите страницата.

Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на вашия компютър или мобилно устройство за по-дълъг период от време.

С изключение на бисквитките, необходими за функционирането на нашия сайт, съхраняваме бисквитки на устройството Ви единствено с Ваше съгласие. Ако не искате да приемате бисквитки, можете да коригирате настройките на браузъра си.

Бисквитки за ефективност и функционалност

Тези бисквитки не са задължителни за достъпване и използване на сайта ни. Те ни позволяват да персонализираме Вашите предпочитания, за да не е нужно всеки път да въвеждате информация, която вече сте предоставили.

С тях събираме и информация за начина, по който нашите потребители използват услугите ни, така че да можем да подобрим нашите сайт и услуги и да извършваме различни проучвания. Ако решите да изтриете тези бисквитки, е възможно да разполагате с ограничена функционалност на нашите услуги. Можете да се отпишете изцяло или да заявите кои „бисквитките“ може да използваме чрез прозореца за „биксвитки“, който се появява когато посещавате нашия сайт за първи път. Може също да управлявате бисквитките, като изберете функцията Помощ (Help) на Вашия браузър.
За повече информация относно „бисквитките“ – може да прочетете по-долу ПОЛИТИКАТА ЗА „БИСКВИТКИТЕ“ (COOKIES) част от настоящата Политика за поверителност.

ПОЛИТИКА ЗА „БИСКВИТКИТЕ“ (COOKIES)

www.rosateya.com използва „бисквитки“ (cookies), за да подобри качеството на услугата на посетителите на нашия уебсайт и е публикувала настоящата политика за бисквитките. В нея се разяснява какво представляват бисквитките и как ги използваме на нашия сайт. Ако не желаете да получавате бисквитки, докато разглеждате нашия уебсайт, можете да промените настройките на браузъра си така, че да ви уведомява при получаване на бисквитки или можете да изберете да ограничите или блокирате бисквитките. Като повечето други компании, www.rosateya.com използва бисквитки, за да подобри качеството на услугата на посетителите на нашия уебсайт. Бисквитките са малки файлове, съставени от поредица от букви и цифри, които сървърите на нашата уеб страница поставят на вашия компютър. Те дават възможност на собственика на уебсайта да Ви отличи от останалите потребители на уебсайта. Бисквитките не могат да бъдат изпълнявани като код или да бъдат използвани за прехвърляне на вируси и не могат да ни осигурят достъп до вашия твърд диск. Ние не можем да прочетем каквато и да било информация от вашия твърд диск, дори да съхраняваме бисквитки на него.

Данните, генерирани чрез бисквитките на уебсайта www.rosateya.com, могат да бъдат използвани за различни цели, включително следните:

Строго необходими

Тези бисквитки са необходими, за да навигирате в сайта и да използвате основните му функции.

Функционални

Тези бисквитки дават възможност уебсайта да запомни настройки, които сте избрали, като например потребителско име, език или регион, в който се намирате, а също така осигурява и по-добро взаимодействие с конкретния потребител.

Допълнителни

Тези бисквитки събират информация за начина на използване на уебсайта ни от потребителите, например кои страници посещават най-често и дали им се появяват съобщения за грешки. Използват се за подобряване на работата на уебсайта ни в бъдещите му версии. Тези „бисквитки“ се използват също, за да доставят подходящи реклами и съдържание, които са свързани с вас и вашите интереси. Те също ограничават броя пъти, в който виждате реклама, и ни помагат да измерим ефективността на маркетинговите ни кампании.  www.rosateya.com използва Google analytics и Facebook pixel.

Можете да научите повече за това как да управлявате бисквитките, като изберете функцията Помощ (Help) на Вашия браузър или като посетите www.aboutcookies.org, където е предоставена подробна информация за управлението на бисквитките на най-популярните браузъри. Имайте предвид, че е възможно части от сайта да не функционират правилно, ако забраните бисквитките.

КАКВИ СА ВАШИТЕ ПРАВА

Имате право по всяко едно време да поискате копие от информацията, която държим за вас. Ако желате да получите копие на част от информацията или цялата Ви лична информация, моля, изпратете ни имейл на следния ел.поща: info@rosateya.com

Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от www.rosateya.com за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата за контакт в сайта или като ни пишете на ел.поща: info@rosateya.com. С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.
Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас като ни пишете на info@rosateya.com или чрез личния ви акаунт в сайта.

ПРОМЕНИ В ПОЛИТИКАТА НИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Всички промени, които правим в нашата политика за поверителност в бъдеще, ще бъдат публикувани директно тук на тази страница, и ако е уместно, ще Ви бъдат съобщени по имейл.

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС

www.rosateya.com е уебсайт на онлайн магазин – собственост на  фирма „ РОЗАТЕЯ“ ЕООД.

Контакти с нас можете да реализирате на следните адреси и телефони:

Пощенски адреси:

гр. Пловдив, ул.“Петър Стоев“ 83, ап.6 и

гр.Казанлък, ул.“Хаджи Димитър“8, ап.3

ел. поща :info@rosateya.com

телефон: 0876 800 678

лице за контакт: Мария Игнатова

Ако желаете да получите достъп, да коригирате, премахнете или изтриете личната информация, която имаме за Вас, да подадете жалба или просто се нуждаете от повече информация, свържете се с нас на имейл: info@rosateya.com, но трябва да знаете , че ще се обработват само заявления, които съдържат информация, която да Ви персонифицира.

Когато падавате заявление чрез пълномощник, пълномощното следва да е изрично, да бъде с нотариална заверка на подписа Ви и да бъде приложено към заявлението.

Какви права имате и как да ги реализирате?

А)  Право на информация – по всяко време имате право да знаете какъв е обемът обработвани данни, как са придобити, кой ги обработва с каква целта, на какво основание се обработват данните, на кого ще бъдат предоставени и какъв е срокът за тяхното съхранение.

Б)  Право на достъп до данните си.

В) Право да изискате от обработващия да коригира  непълни или неточни данни.

Г)  Право да актуализирате индивидуализиращите Ви данни.

Д)”Право да бъдеш забравен” –може да изискате данните Ви да бъдат изтрити , при наличие на следните обстоятелства:

1.личните данни не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

  1. Вие  сте оттеглил своето съгласие , върху което се основава обработването на данни и няма друго правно основание за обработването;
  2. Вие сте възразил срещу обработването на данни, което се основава на изпълнението на обществен интерес  или при упражняването на официални правомощия на администратора и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  3. Личните Ви данни са били обработвани незаконосъобразно;
  4. Личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на Съюза или по правото Република България;
  5. Личните Ви данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество по чл.8, параграф 1 от Регламент (ЕС) 2016/679.

Е) Имате право да изисквате ограничаване на обработването, когато е налице едно от следните условия:

  1. Оспорвате точността на данните;
  2. Обработването е неправомерно, но Вие не желаете данните Ви да бъдат изтрити, а изисквате вместо това ограничаване на използването им.
  3. Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие изисквате тези данни за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
  4. При подадено възражение от субекта на данни срещу обработването съгл.чл.21 пар.1 от Регламент (ЕС) 2016/679 в очакване на проверка дали законните основания на администратора имат преимущество пред интересите на субекта на данните.

Ж) Имате право  да получите личните данни, които Ви засягат и които Вие сте ги предоставил на администратора и да прехвърлите тези данни при друг администратор, когато обработването е основано на съгласие или на договорно задължение.

З) Имате право на възражение срещу обработването при определени обстоятелстванапр.ако считате, че нямаме легитимен интерес, за обработване на Вашите данни, имате право да възразите, като изложите събраженията си, свързани с конкретна ситуация, срещу подобно обработване.

И) Имате право да подадете жалба в контролен орган срещу обработката на Ваши данни от нас.

Жалби могат да бъдат подавани до Комисия за защита на личните данни. на имейл.

 

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО КОМПЕТЕНТНИЯ НАДЗОРЕН ОРГАН ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ.

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518

Ел.поща: kzld@cpdp.bg

Интернет страница: www.cpdp.bg